Odnosi se na garanciju okova na 100.000 otvaranja i na garanciju kvalitetne ugradnje od 2 godine, uz redovno održavanje. Sav okov ima garanciju na preko 100.000 otvaranja i samim tim višegodišnju garanciju na kvalitet, pod uslovom da je ugraden po propisu od strane ovlašcenog lica.

Vremenom može doci do pomeranja stakla u šarci (spadanje stakla) za 2-4 mm zbog više razloga, i to se rešava za manje od 2 min – otpuštanjem i ponovnim stezanjem šrafova na šarci. Kod kliznih vrata obavezno je čišćenje unutrašnjosti šine jer prašina I ostale nečistoće oštećuju točkiće.

Adekvatno instalirana vrata – osim gore navedenih otkaza- ne smeju imati nikakve druge otkaze.

Redovno održavanje se odnosi na: redovan servis u servisnim intervalima na 6-12 meseci za različite tipove vrata (kontrola zategnutosti svih šrafova, kontrola dihtovanja svih guma i štelovanje).
Naplaćuje se po cenovniku.

Vanredan servis u slučaju iznenadnog otkaza: serviser je dužan da u najoptimalnijem roku izvrši servis i zamenu delova po potrebi. Ako se utvrdi da je otkaz nastao u garantnom roku a nije predmet reklamacije (nasilna upotreba, oštećenje, nije vršen redovan servis, neadekvatna informacija o reklamaciji,) naplaćivaće se po cenovniku.